TR
Ara
İHKİB DUYURULAR

Türk Kızılay – AKİB Venezuela Depremi Yardım Kampanyası Hk.

Türk Kızılay – AKİB Venezuela Depremi Yardım Kampanyası Hk.
EKLENME TARİHİ 11.08.2026

Sayın Üyemiz,

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden (AKİB) gelen bir yazıda, 24 Haziran 2026 tarihinde Venezuela’nın kuzeybatı ve orta kesimlerinde meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremler nedeniyle başta Karakas olmak üzere birçok bölgede ciddi can kayıpları ve ağır hasarlar meydana geldiği ifade edilmiştir.

Depremden etkilenen bölgelere yönelik insani yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla, AFAD koordinasyonunda yürütülen yardım faaliyetleri kapsamında Türk Kızılay ile AKİB Genel Sekreterliği arasında iş birliği gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda, Venezuela’daki depremzedelerin acil insani yardım ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamak isteyen üye firmalarımızın kampanyaya nakdi bağışta bulunabileceği veya ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini temin edebileceği belirtilmiştir.

Ayni yardımda bulunmak isteyen firmalarımızın, sağlayabilecekleri yardım miktarlarına ilişkin bilgileri aşağıda yer alan “Türk Kızılay – AKİB Venezuela Depremi Yardım Kampanyası Ön Bilgi Formu” üzerinden 28 Ağustos 2026 Cuma günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Firmalarımız tarafından bildirilen yardım taahhütlerinin Türk Kızılay tarafından konsolide edileceği; Venezuela’nın acil ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak değerlendirme sonrasında kabul edilen yardım kalemleri ve miktarları kesinleştirileceği ifade edilmiştir. Yardımların sevki ve diğer operasyonel süreçlere ilişkin bilgilendirmelerin ayrıca gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Nakdi Bağış Hesap Bilgileri

Banka: Ziraat Bankası

Şube: Ziraat Bankası Anadolu Meydanı / Ankara Şubesi

Hesap Adı: Türkiye Kızılay Derneği

TL IBAN: TR62 0001 0012 8200 0028 6852 74

Açıklama: AKİB-Venezuela Yardım

Bilgilerinize sunarız.

İHKİB sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close