Sayın Üyemiz,
Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan bir yazıda, T.C. Dışişleri Bakanlığından iletilen bir yazıya atfen, Harare Büyükelçimiz Berna Kasnaklı'nın Zimbabve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası (Chamber of SMEs) Genel Müdürü Dr. Lucky Moyo ve Direktör Shonhiwa C. Mungate'yle 29 Mayıs 2025 günü Büyükelçiliğimizde gerçekleştirdiği görüşmede öne çıkan hususlar aşağıda iletilmektedir.
Küçük ve Orta Ölçekli Girişimler Kalkınma Bakanlığı ile Zimbabve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası işbirliğiyle 10 - 14 Kasım 2025 tarihlerinde Harare’de ilk kez düzenlenecek “Küresel KOBİ Fuarına" (Global SMEs Expo and SME Graduation) yenı̇ pazarlar keşfetmeye ve ortaklıklar tesisine istekli Türk KOBİ'lerı̇ ve şı̇rketlerı̇ davet ettiklerini belirterek, örneği ekli davet mektubunu tevdi etmişlerdir.
Harare'de 10-14 Kasım 2025 tarihlerinde düzenlenecek söz konusu Fuar'a özellikle gıda kurutma/paketleme, tekstil, sağlık ve kozmetik alanlarında faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin katılımının teşvik edilebileceği ifade edilmektedir.
Bilgilerinize sunarız.